Get Adobe Flash player
Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Božské kostky

 

Ingredience:


 4 vejce,
  bosk kostky

špetka soli,

100 g cukru,

1 l mléka,

3 vanilkové cukry,

25 g kukuřičné škrobové moučky,

100 g hladké mouky,

2 lžičky prášku do pečiva,

3 balíčky vanilkového pudinku,

1 sklenice kompotovaných meruněk,

400 ml ricotty (italský sýr),

1 čokoládová poleva,

čokoládové hobliny,

100 ml smetany ke šlehání


Postup:


I. Žloutky oddělíme od bílků. K bílkům přidáme sůl a vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme do pěny spolu s cukrem a jedním sáčkem vanilkového cukru. Mouku, škrobovou moučku

a prášek do pečiva smísíme a přimícháme ke žloutkům. Nakonec do těsta lehce vmícháme tuhý sníh.

 

II. Do formy (pekáče) vyložené pečícím papírem rozetřeme rovnoměrně těsto a formu vložíme do trouby předehřáté na 200°C. Pečeme přibližně 15 minut dorůžova.

III. Z pudinkového prášku, mléka a dvou sáčků vanilkového cukru uvaříme pudink, který necháme vychladnout. Riccotu našleháme a pudink do ní po částech vmícháme. Korpus poklademe dobře okapanými meruňkami, potřeme silnou vrstvou pudinkové hmoty a dáme přibližně na dvě hodiny do ledničky ztuhnout. Nakonec dozdobíme čokoládovou polevou, ušlehanou šlehačkou a také čokoládovými hoblinkami.

     


 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.

„Člověk, který nikdy neplakal nežil opravdový život!“ Jan Werich