Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Pomerančové řezy I

Piškot:pomeranov_ezy_i.jpg

4 vejce, 20 dkg cukru moučka, 20 dkg polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva,

5 lžic horké vody, 5 lžic oleje.

Sníh vmíchat nakonec.

Krém:

3 tvarohy, 1 šlehačka, asi 1 kg pomerančů, 1 citrón, 2 práškové želatiny, 1 dortové želé,

1 mandarinkový kompot, 25 dkg cukru.

 

Postup:


Upečeme piškotový korpus, na vychladlý nalijeme krém, necháme aspoň 2 hodinky ztuhnout, poklademe mandarinkami a zalijeme dortovým želé.
Krém: vymačkáme z pomerančů 350 ml šťávy, nasypeme do ní 2 želatiny (40 gr) a necháme půl hodiny bobtnat. Zatím si ušleháme 1 šlehačku a v jiné nádobce vyšleháme 3 tvarohy ve vaničce s 25 dkg cukru moučka a šťávou z 1 citrónu. Pomerančovou želatinu rozpustíme zahřátím a vlažnou vmícháme do tvarohu. Nakonec vmícháme šlehačku. Krém je dost řídký, ale po pár minutách začne tuhnout. Já ho nalila na piškot asi 1 nebo 2 minutky po udělání.

 

Stejné množství stejného krému, jen nalité do dortové formy. Jako korpus je 17 dkg celozrnných Be Be sušenek, rozdrcených a smíchaných s 5 dkg másla a 1 lžící vody. Natlačit na dno formy a nechat 1 hodinu ztuhnout, pak teprve nalít krém a dozdobit.