Get Adobe Flash player
Hodnocení uživatelů:  / 0
NejhoršíNejlepší 

Pomerančové řezy II

 

Ingredience:


4 vejce,
  pom  rezy ii

4 lžíce cukru krystal,

2 lžíce oleje,

1 lžička prášku do pečiva,

14 až 16 lžic polohrubé mouky 1/2 pomeranče (sladký, středně velký)  

Náplň:

 

1 a půl sladkého středně velkého pomeranče,

1 šlehačka ke šlehání (2dl),

2 lžíce krystalového cukru (nebo i více),

1 želatinový ztužovač dr. OETKER za studena

 

Postup:


Žloutky s cukrem ušlehat, přidat mouku s práškem do pečiva, olej a drobně rozsekaný pomeranč i se šťávou. Nakonec vmíchat tuhý sníh z bílků,natřít na pečící papír a péct v předehřáté troubě na 200 C 12 - 15 min. Upečené těsto nechat vychladnout,odlepit od papíru.Ušlehat šlehačku s cukrem, ztužovač si rozdělat podle návodu a smíchat s ušlehanou šlehačkou, nakonec přidat na kousky nakrájený pomeranč.(Vyteklou šťávu nedáme.) Ochutnejte,  a když tak doslaďte.
Těsto překrojit na půlku. Na jednu namazat náplň, přiklopit druhou půlkou a přitlačit. Nechat do druhého den z lednice. Při podávání trochu posypat moučkovým cukrem.


Copyright © 2013. All Rights Reserved.

„Žití, to je největší umění na světě, neboť většina lidí pouze existuje.“ Oscar Wilde